Bad

Veganskt vin, öl och sprit

Innehållsförteckning:

Anonim

Dave Shafer / Getty Images

Det finns ett antagande om att öl, vin och sprit är mejerifria, men det är inte alltid så. Vissa av dessa alkoholhaltiga drycker bearbetas med mjölkingredienser, särskilt kasein och laktos. Kasein, ett protein som finns i alla mjölkprodukter, används ibland under finfördelningsprocessen (för att klargöra vätska) i vinframställning, medan öl ibland använder laktos (sockerkomponenten i mjölk) för att tillföra rikedom och kropp, särskilt i mörka öl som sådana. som mjölkstång, söta stouts och grädde. De flesta vätskor är säkra, men vissa använder fortfarande animaliska produkter och biprodukter i finfördelningsprocessen, och vissa likörer, som Baileys Irish Cream, använder direkt mejeriprodukter som mjölk och grädde.

Hur hittar du alkoholhaltiga drycker som är mejerifria och säkra för veganer? Mellan att använda några onlinekällor, gå direkt till drycksmärket och besöka specialiserade spritbutiker, bör du kunna hitta vin, öl och sprit som fungerar för dig.

Online-resurser

Eftersom listor över ingredienser med alkoholhaltiga drycker inte innehåller kasein och laktos, hur kan du veta vilka som är mejerifria? Det finns några resurser för att vägleda dig, inklusive Barnivore, en utmärkt webbplats som hjälper dig att hitta veganviner, öl och sprit som är fria från alla mejeriprodukter, animaliska produkter och animaliska biprodukter.

VegNews har också sammanställt flera användbara guider för mejerifri eller vegansk öl- och vinkännare. Du kan också leta efter vin och alkoholer som är märkta som kosher, eftersom dessa vanligtvis inte använder mjölkprodukter. Om du är vegan, se till att ägg inte innehåller ingredienserna.

Specifika alkoholvarumärken

Ett annat sätt att se till att du dricker vegan- och mejerifria alkoholprodukter är att kontrollera dina favoritmärken. Vegan.com listar märken som är fria från animaliska och mejeriprodukter, men för att vara säker måste du också kontrollera varje varumärkes webbplats.

Till exempel listar vegan.com — Absolut, Bacardi Rum, Grey Goose, Hangar 1, Malibu Rum och Skyy Vodka som sprit som är fria från animaliska varor. För veganska öl har de Budweiser (utom deras Clamato-sort), Coors and Coors Light, Miller Lite (High-Life and Genuine Draft), Pabst Blue Ribbon, Sierra Nevada Pale Ale och Yuengling som tydliga och fria från animaliska produkter. Deras veganska vinlista inkluderar Charles Shaw (endast röda viner), Frey Vineyards, The Vegan Vine, Red Truck Wines och Yellowtail (endast röda viner; inte vitt eller rosé).

Eftersom vissa märken har undantag för vissa sorter av sina produkter är det bäst att ringa eller kolla med varje märke. Produkter förändras över tid och företag meddelar inte alltid allmänheten eller andra vegan- eller mejerifria webbplatser för att hålla dem uppdaterade för konsumenterna.

Spritbutiker

När du vet vilka märken du vill leta efter måste du ta reda på var du kan köpa dem. Din sökning efter veganska alkoholhaltiga drycker kan börja hos din lokala livsmedelsbutik eller specialaffär. Vanligtvis kommer specialbutiker att ha ett speciellt avsnitt för veganer eller de med kostbegränsningar. Du bör fråga om tillverkningsprocessen för vissa viner och om några animaliska biprodukter eller mejeriprodukter användes inklusive gelatin, isinglass, kitin, albumin eller äggvita.